Üzenő
Samsung s5230
Pár kép
Viccek
Viccek2
Autó Márkák
Ikarusz dupla
Ikarusz
Telefon zene(BILLENTYŰZET)
Tepsik
Találkozó helyek
Elérhetőségeim
Peugeot 307
Peugeot 307.1.6 presence!.
Peugeot 307SW
Suzuki Ignis
Depeche Mode
Suzuki Ignis kieg*
Fórum
GalériaValamit tudnak ezek a franciák. Az észérvek ügyes keverése az érzelmi felhangokkal, ebben a Peugeot baromi jó. Az 1,4-es 307-es pedig nem is megy olyan rosszul, mint ahogy gondoltuk.

Betűméret:

Nyomtatható verzió

Cikk küldése

Teszt: Peugeot 307 1.4Megmondom őszintén: nem értem, mi veszi rá az embereket, hogy francia autót vegyenek. Jó részletmegoldásokat képesek produkálni, de valahogy nekem jobban tetszik egy német vagy egy japán. Aztán mindig beugrik, hogy a fogyasztók azt veszik, ami tetszik nekik, márpedig a franciák jók abban, hogy elcsavarják a nézelődők fejét. Pont olyan vonzók, mint az olaszok, és jóval több élet van bennük, mint a pedáns németekben, és az unalmas japánokban.

És mivel a vásárlók általában tesznek a megbízhatósági statisztikákra, ahol az utóbbi országok az éllovasok, olyan autók ugranak az eladási statisztikák élére, amelyek egyébként a megbízhatósági statisztika másik vége felé tendálnak.

A Peugeot vérbeli francia autógyár. Egyértelműen sikeresek, amit csak részben köszönhetnek árpolitikájuknak. Valami különös szimpatikusság rejtőzik bennük, ami kézen fogja és odavezeti az embert. Tuti találat a 206-os - nő, férfi, fiú, lány, asszony, kutya egyforma állatias ösztönnek engedve csábul el iránta. Jól szalad a 307-es is, bár a kortalan, nemtelen vágyakozás nála már nem teljesen igaz.

A mostani "nagyszájú" 307-es alig egy éve van a piacon, miután átesett egy fiatalító kúrán tavaly nyáron, ami abszolút jót tett neki. A márka arculatához igazított oroszlán szájjal és a LED hatású hátsó lámpaburákkal sokkal lendületesebb képet mutat most a 307-es, nyoma sincs a korábbi búskomorságnak.

Akár egy teljesen új modell is megirigyelhetné a külsőt. Persze ez a szürke szín véletlenül sem áll jól neki. A vidám szájhoz inkább valami élénk árnyalat dukálna. Mindegy, külső megfigyelőink így is üdvözölték az új 307-est.

Minket viszont pont ez érdekel legkevésbé, bármilyen csábító és csillogó is a külső, nálunk a belső értékek számítanak. Lássuk, mire is képes valójában a 307-es egy 1,4 literes benzinmotorral!

Mire képesek a franciák?

Viszonylag jól főznek, jók a boraik, majdnem megnyerték a foci-vb-t és baromi jó dízelmotorokat gyártanak. Erre itt van most egy 1,4-es benzines, aki nem főz, nem focizik.

Mit lehet várni egy alapmotortól? Általában semmit, de ez most szerencsére egy kicsit másképpen alakul. Itt van egy 90 lóerős benzinmotor, ami valójában csak 88. Elfelejtettem mondani, hogy a franciák rendszeresen trükköznek a teljesítménnyel, másképp kerekítenek.

Hogyan tovább? Vajon kiderül még valami az autóról, vagy inkább nem? Folytatás a következő oldalon


www.tepsi.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!